wtorek, 15 kwietnia 2014

Mc Donalds

   15 kwietnia 1955 roku otwarto pierwszego Mc Donalda, nie żebym był fanem, niesmacznie pompowanych bułek, ale w samej ideii, amerykańskich fast foodów coś jest. Po pierwsze i najważniejsze nie wcisną ci nigdy nieświeżości, standardów przestrzegają tam, do bólu i co nie sprzedane, to wyrzucone jest. Po drugie, na całym bożym świecie, wiem co zamawiam, z małymi regionalnymi odstępstwami, wszędzie są te same produkty. Po trzecie, zawsze mogę się darmowo wysikać w schludnie utrzymanym kibelku. Z amerykańskiego żarcia, najbardziej pasuje mi to z KFC.  Proste i przejrzyste standardy nie obowiązują niestety w naszych polskich barach i zajazdach, tam niesprzedanego żarcia się nie wyrzuca, ale ładuje klientowi na talerz, przecież nic nie może się zmarnować, a jak schabowy już śmierdzi, to zawsze można go doprawić jakąś wonną przyprawą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz